Save problem in P3Dv3

Post Reply
YoYo
Posts: 4
Joined: 07 Apr 2015, 00:13

Save problem in P3Dv3

Post by YoYo » 22 Aug 2016, 12:40

Hi,

I know, model is dedicated for FSX but works well in P3Dv3 for me also (I install via normal exe file 0.9.7.0 version + I added this to dll file: http://strips.proboards.com/thread/31/sibwings-2-p3d-v3 in LM folder + added 2.3 Flight Model.

... but when I save model after the flight I always in "Save menu" see: no model and 1/01/01 date and this error when I'd like to Load a file:

Image

Any idea how to solve this problem?

snave
Posts: 220
Joined: 03 Sep 2006, 01:21
Location: United Kingdom

Re: Save problem in P3Dv3

Post by snave » 22 Aug 2016, 14:01

Deleting the generated files listed.

%PROGRAMDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%LOCALAPPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%APPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%USERPROFILE%\Documents\Prepar3D v3 Files
Simon Evans

YoYo
Posts: 4
Joined: 07 Apr 2015, 00:13

Re: Save problem in P3Dv3

Post by YoYo » 22 Aug 2016, 20:47

snave wrote:Deleting the generated files listed.

%PROGRAMDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%LOCALAPPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%APPDATA%\Lockheed Martin\Prepar3D v3
%USERPROFILE%\Documents\Prepar3D v3 Files
Thank You Simon.
Do You think about ALL files? It could be dangerous to delete all files from this folders.....
I haven't problem like this with other addons, just when I'd like to save SW An-2.

The save with An-2 in menu of saves looks like this:

Image

snave
Posts: 220
Joined: 03 Sep 2006, 01:21
Location: United Kingdom

Re: Save problem in P3Dv3

Post by snave » 23 Aug 2016, 22:11

This is the recommended method for upgrading from previous versions of P3D, per Lockheed-Martin.

I'm sure you could delete them one at a time and check the sim each time, but deleting them is recommended - these are all temporary files and should be safe to delete as they are simply rebuilt on the next launch of the simulator.
Simon Evans

YoYo
Posts: 4
Joined: 07 Apr 2015, 00:13

Re: Save problem in P3Dv3

Post by YoYo » 28 Aug 2016, 13:16

Thx Snave!

FYI.

I found a solution (without deleting settings for P3Dv3 in my case) for save problem in P3Dv3.

Here it is and it works!
http://www.avsim.com/topic/490124-malformed-xml/

Maybe it helps for someone in the future.

snave
Posts: 220
Joined: 03 Sep 2006, 01:21
Location: United Kingdom

Re: Save problem in P3Dv3

Post by snave » 28 Aug 2016, 20:59

Well that's a line-by-line way of fixing it - but if you had deleted using the file commands above you wold have recompiled the xml.dll file anyway.

BTW that Carenotado shit does the same messing with that file.
Simon Evans

Post Reply